Цього року Франція прийматиме 17-й Фінал світу з футболу для дітей Кубок Націй Данон

03 April

Найбільший міжнародний турнір з футболу для дітей 10-12 років повертається до своїх витоків. 

Після проведення Світових фіналів у Південній Америці, Польщі, Іспанії, Англії, Бразилії та Морокко, він повертається до країни свого походження – Франції. Сам Франк Рібу (Голова правління групи компаній Данон) запропонував ідею цього турніру після Чемпіонату світу з футболу в 1998 році. Дуже символічним є той факт, що турнір повертається до свого коріння у рік, коли Франція приймає чемпіонат світу з футболу. 

У жовтні 2016 року 400 молодих футбольних команд з 32 кріїн світу зустрінуться на одному полі, щоб позмагатися за головний трофей Кубку Націй Данон та отримати титул міжнародного чемпіона. Вже понад 15 років турнір, амбасадором якого виступає Зінадін Зідан, залучає більш як 2,5 млн. дітей зі всього світу щороку. «Взяти участь у турнірі такого масштабу – це мрія кожного з учасників» - пояснює Зідан. 

Кубок Націй Данон – це унікальний та незабуваємий досвід у спорті, життєвих цінностях та емоціях. Цей чемпіонат здобув повагу та визнання у світовому футболі. 

Кубок Націй Данон здійснює мрії багатьох дітей по всьому світу. Франк Рібу започаткував у 2000 році цю ініціативу, таку близьку за духом групі компаній Данон, що відображає її цінності та збирає молодих гравців, які поділяють відкритість, емоції та повагу. «Організуючи дану ініціативу, компанія Данон прагне передати та поширити цінності, які вона поділяє: наближеність, відкритість, гуманізм та ентузіазм. Цей турнір робить мрії досяжними для кожного. Він магічним чином збирає дітей з 32 країн, де кожен розмовляє своєю мовою. Дивовижний дух та згуртованність команд понад відмінність їх культур» - Емануель Фабер, Генеральний директор групи Данон. 

Українські школярі вже розпочали свої тренування та відбіркові матчі у всіх областях країни (за виключенням Криму). На травень заплановано проведення національного фіналу, переможець якого представлятиме Україну на світовому фіналі у Франції. 

Слідкуйте за новинами!