Дорога до Франції: розпочався національний етап “Кубку Націй Данон”

21 April

У квітні 2016 року розпочався національний етап міжнародного турніру з аматорського футболу серед дітей 10-12 років “Кубок Націй Данон”, ініціатором та організатором якого вже 15 років виступає компанія Данон. В Україні захід проводиться за підтримки Федерації Футболу України та Асоціації аматорського футболу України. 

Проявити свою майстерність та поборотися за вихід у національний фінал можуть діти зі звичайних шкіл 24 областей України. Вже сьогодні команди проводять збори, тренування та відбіркові матчі. Фінал Всеукраїнських ігор пройде наприкінці травня у Львові. Переможець представлятиме Україну на міжнародному фіналі, де щорічно зустрічаються від 32 до 45 дитячих команд з усього світу. 

“Внесок “Кубка Націй Данон” в розвиток дитячого аматорського футболу в Україні переоцінити важко. Це змагання надає можливість долучитися до спорту, вести здоровий спосіб життя дітям по всій країні вже протягом 15 років та відчути смак міжнародних змагань, знайти нових друзів з різних країн світу”, - вважає віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко. 

“Компанія "Данон" в Україні покликана зробити життя українців більш здоровим та тривалим. Тому, завдяки дитячому футбольному турніру, нам важливо навчити дітей та їхніх батьків, що фізичні вправи, спорт та правильне харчування є ключовими компонентами здорового способу життя. Вже 15 років футбольний 
Кубок проходить в Україні. Я пишаюсь тим, що кожного року ми даємо шанс більш ніж 200 000 звичайних українських школярів із загальноосвітніх шкіл втілити в життя свою футбольну мрію – зіграти на одному з найкращих стадіонів України та світу” - Марек Войтина, генеральний директор “Данон” в Україні. 

“Кубок Націй Данон” в цьому сезоні буде особливим. Вперше з моменту створення турніру глобальний фінал повернеться у Францію, де влітку також відбудеться Чемпіонат Європи з футболу. Це символічно ще й тому, що традиційно публічною особою Кубку є легендарний французький футболіст Зінедін Зідан. 

Щорічно “Кубок Націй Данон” об’єднує тисячі юних спортсменів з найрізноманітніших куточків земної кулі, а за всі роки проведення турніру на футбольних полях побували понад 12 млн. дітей. Так, у фінальній частині змагань 2016 року візьмуть участь 400 юних футболістів з 32 країн, а кращі з найкращих отримають головний трофей “Кубку Націй Данон” - титул міжнародного чемпіона. 

“Кубок Націй Данон” вперше був проведений 16 років тому. Його засновник – Франк Рібу, Президент групи компаній Данон. Турнір цілком відображає цінності компанії: наближеність, відкритість, гуманізм та ентузіазм. Масштабний міжнародний турнір – це можливість для хлопчиків та дівчаток з різних країн світу проявити себе, продемонструвати свою захопленість футболом та досягнути мрії – стати чемпіоном світу. 

Слідкувати за новинами турніру можна на офіційній сторінці у соціальній мережі.

1 / 2