Данон в Україні святкує 100-ліття йогурту разом з сім’єю французьких ресторанів Famille Très FRANÇAIS

20 December

17 грудня ми зустрілись у колі друзів на святковий бранч у Très BRANCHÉ. За участі ведучої, акторки, мами та кулінарної майстрині, Валентина Хамайко, ми дізналися про традиції бранчів у світі, подорожували історією йогурту, як одного з невід’ємних складових поживного та смачного бранчу. А ще, разом досліджували найпотужніші тренди у їжї майбутнього.

У 2019 році Данон по всьому світу святкує 100-ліття створення свого першого йогурту. В Україні партнерами ювілею стала сім’я французьких ресторанів Famille Très FRANÇAIS. У грудні ресторан та сирна лавка Très FRANÇAIS і бранч-кафе á la mode Très BRANCHÉ разом з Данон створили спеціальне меню бранчів з йогуртами та іншими молочними продуктами зі столітньою історією.

Адже Данон це – Історія

Данон це історія інноваторів. Це історія Родини Карассо, яка вирішила залишити шматовані війною Балкани, напередодні Першої світової війни, щоб оселитися в Іспанії, на землі своїх предків. Турбуючись про здоров’я свого сина, Ісаак Карассо використав культури з Інституту Пастера та дослідження Іллі Мечникова для створення йогурту, адже саме там були вперше надані докази користі йогурту для здоров'я. Хлопчика звали Даніель (Daniel), а в сім'ї – Данон. Так у 1919 році розпочався продаж йогуртів Данон.

Це історія Даніеля, який залишає дім у віці 18 років. Він продовжує своє навчання у Марселі, відкриває для себе Францію та починає стажування в Інституті Пастера в Парижі. Переконаний, що Данон також може задовольнити харчові потреби французів, молодий Даніель створює у 1929 році компанію «Societe Parisienne du Yoghurt Danone»,  що вперше у Франції пропонує йогурт, зроблений з чистих молочних ферментів.

Данон – це історія про бачення. Це історія твердої віри. Ісаак Карассо, впевнений, що має унікальний продукт з доданою вартістю, вирішує продавати свій йогурт в аптеках Барселони. Рекомендований лікарями, з 1923 року він визнаний «здоровим, натуральним продуктом, корисним для здоров’я».

З 1919 і 100 років після ми в Данон продовжуємо створювати інновації та нести здоров’я через корисні продукти харчування якомога більшій кількості людей.

1 / 3