Гаряча лінія 24/7 0 (800) 501 625

Блоги

Сухе молоко

09 грудня 2011
Сухе молоко - це повністю натуральний і корисний продукт, який виробляється із звичайного молока. Крім того, сухе молоко - це основна складова дитячого харчування (замінника грудного молока). Поживний ресурс цього продукту досить великий з точки зору білка (близько 25%) і молочного жиру (до 25%).

 Виробляти його почали в кінці 18-го століття. Використовують у харчовій промисловості також давно. Сухе молоко зазвичай входить до складу молочних і кисломолочних йогуртів і десертів разом із незбираним, звичайним молоком через те, що звичайне молоко має дуже різні характеристики жирності та кількості білка, а за допомогою сухого молока (знежиреного або незнежиреного) досягаються необхідні параметри готового продукту. Сухе молоко використовують у дієтах спортсменів, оскільки молочний білок найбільш швидко і якісно засвоюється організмом. Кондитерська промисловість також широко використовує цей продукт.

 У
деяких йогуртах «Данон» використовується сухе молоко, але обов'язково разом з натуральним молоком (для досягнення необхідної жирності та кількості білка).