Гаряча лінія 8:00-20:00/7 0 (800) 501 625

Виробництво продуктів Данон

Розвиток технологій виробництва, вдосконалення устаткування є невід'ємними складовими успішної роботи кожного молокопереробного підприємства. Здавалося б, відрізниться особливо нічим, але гарантувати якість та безпеку продукту сьогодні може не кожен. Використовуючи результати численних наукових робіт, досліджень по безпеці та харчової цінності кожного продукту та його інгредієнтів, вкладаючи досвід, знання й любов до роботи ми виробляємо продукт, який можемо по праву називати якісним, корисним і смачним. Нашим найбільшим досягненням є довіра нашого споживача.
Виробляючи молочні продукти, ми маємо дуже тонку справу з мікроорганізмами і складною чутливою харчовою системою – молоком та виконанням необхідних технологічних операцій.

Один з найважливіших етапів – прийом сировини та первинна його обробка, яка включає охолоджування до температури зберігання і механічне очищення (фільтрація). Вчасно і правильно охолоджене молоко – запорука виробництва якісної продукції. Далі молоко під час сепарації розділяється на фракції: знежирене молоко й вершки, які використовуються в різних співвідношеннях для приготування продуктів з різним вмістом молочного жиру. Після сепарації знежирене молоко й вершки термічно обробляються – цей етап важливий з точки зору безпеки продукту, оскільки знищуються та дизактивовуються всі представники негативної мікрофлори. Також на цьому етапі молоко деаерується – забираються всі газові домішки, кормові запахи і запахи, які можуть потрапляти під час доїння та зберігання молока на фермах. Потім змішуються всі необхідні інгредієнти у встановлених пропорціях.
Потім молочна суміш проходить ряд технологічно необхідних операцій, які не лише готують продукт до скисання, а й формують смакові якості кожного готового продукту. Це пастеризація, гомогенізація та охолодження до температури скисання.

Пастеризація означає термічну обробку суміші за високих температур впродовж декількох хвилин – це допомагає нам підготувати молоко до скисання і формування згустку, також знищується залишкова негативна мікрофлора.

Гомогенізація – розбивання кульок молочного жиру на дрібніші, також під час гомогенізації формується органолептика та консистенція продукту. Потім молочну суміш охолоджують до температури скисання, додають закваску.

Данон застосовує унікальну систему внесення закваски, яка забезпечує герметичність цього процесу, пряме попадання закваски в молочну суміш без контакту з навколишнім середовищем. Скисання продукту забезпечується оптимальною температурою для зростання молочних бактерій в спеціальних резервуарах – молочних танках. Готовий продукт скисання характеризується наявністю щільного молочного згустку, який є результатом зростання та розвитку молочнокислої мікрофлори. Згусток перемішують, охолоджують до певної температури – і він готовий безпосередньо до фасування продукту. Всі лінії фасування є високотехнологічними, герметичними та максимально обмежують продукт від контакту довкіллям, а значить, зберігають від зараження негативною мікрофлорою і подальшого псування.

Для виробництва продукції використовуються інгредієнти, корисні властивості і
натуральність яких контролюється виробниками на всіх етапах – від вирощування та збору урожаю до моменту їх постачання на завод компанії «Данон».

Основним принципом компанії, як вже згадувалось вище, є виробництво безпечного і якісного продукту, для цього були впроваджені системи безперервного контролю якості, а також проводяться обов'язкові заходи щодо забезпечення чистоти, стерильності виробничого обладнання.

Пам’ятайте, перш ніж потрапити на полиці магазинів, в руки споживачеві продукт проходить карантин – його перевіряють на відповідність вимогам якості та безпеці. Єдиний шлях потрапляння цвілі й іншої негативної мікрофлори в продукт – пошкодження упаковки під час транспортування продукту з одночасним порушенням температурних режимів зберігання.

І хочеться запевнити, що абсолютно всі заяви та декларації щодо корисних властивостей наших продуктів – науково обґрунтовані й підтверджені десятками досліджень.